logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Balneo Programs MARINA 4* & PALACE 5* - Sunny Day zvezdazvezdazvezdazvezdazvezda


Информации за сместувањето

Држава: Бугарија
Место: Св.Константин и Елена

Локација: Двата хотела се наоѓаат во прекрасен парк на самата плажа.

Општи информации: Хотелот Палас е реновиран во 2004 година. Поседува балнеолошки центар, базени, рецепција, лоби-бар, бутик, козметички салон, сеф (на рецепција), фризерско студио, ресторан, a la carte ресторан, коктел бар, менувачница, бесплатни чадори и лежалки. Хотелот Марина е реновиран во 2003 година. Поседува рецепција, сеф (на рецепција), балнеолошки центар, менувачница, ресторан, a la carte ресторан, бесплатни чадори и лежалки.

Сместување: Собите се опремени со клима, САТ ТВ, мини-бар, телефон, Wi-Fi, купатило, фен, тераса.

Спорт и забава: пинг-понг, билијард, сауна, соларум, фитнес, детско игралиште, градинка, надворешен базен.

Програми 5 дена 10 дена 15 дена
1. Оздравувачка програма 156  243  328 
2. Arthro therapy 216  324  439 
3. Третмани со кал 216  324  439 
4. Анти стрес програма 167  299  /
5. Физиотерапија 167  299  /
6. Морска терапија 216  324  /
7. Релаксирање 201  / /
8. Козметичка програма (само во Palace) 120  / /
9. Ароматерапија 193  259  /
10. Gerovital – 10 дена (медицински преглед, 10 интермускуларни инекции и апчиња за 10 месеци) / 229 


- Цените се за лице по пакет програма во еур. денарска против вредност и се валидни за Балнео центрите во хотелите Марина и Палас.
- Балнео програмата вклучува: 2 медицински прегледи и до 3 процедури на ден.
- Напомена: Бројот на теравпетските масажи и процедури не може да се замени со други процедури!

 

1. ОЗДРАВУВАЧКА ПРОГРАМА  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број процедури
7 / 5 1.Електро процедури 5
инхалации
компресии
светлосен третман
2. Парафински третман  5
3. Бања  5
бисер
билки
4.Масажи 3
во вода
парцијална
5. Медицинска гимнастика 2
во вода
на суво
14 / 10 1. Електро процедури 20 / 2 на ден /
инхалации
компресии
светлосни третмани
2. Парафински третман 5
3. Бања  5
бисер
билки
4.Mасажи  5
во вода
парцијални
5. Медицинска гимнастика  5
во вода
на суво
21/15 1. Електро процедури 30  /  2 на ден /
инхалација
компресија
светлосен третман
2. Парафински третман  8 (7)
3. Бањи 7 (8)
бисер
билки
4.Mасажи  9 (8)
во вода
парцијални
5. Mедицинска гимнастика 6 (7)
во вода
на суво

 

2. ARTHO TЕРАПИЈА  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1.Електро терапија  или 1. Бања  5
* инхалации       *  бисер  
*компресии     *билки  
*светлосен третман  
2.Третман со кал  или 2. Парафински третман  5
3. Масажи 3
во вода
парцијални
4. Mедицинска гимнастика 2
во вода
на суво
14/10 1.Електро терапија  или 1. Бања  10
* инхалации       *  бисер
*компресии     *билки
*светлосен третман
2.Третман со кал  или 2. Парафински третман  10   
3. Mасажи 6
во вода
парцијални
4. Mедицинска гимнастика
во вода 4
на суво
21/15 1.Електро терапија  или 1. Бања  15 
* инхалации       *  бисер
*компресии     *билки
*светлосен третман
2.Третман со кал  или 2. Парафински третман 15 
3. Масажи  9 
во вода
парцијални
4. Mедицинска гимнастика  6 
во вода
на суво

 

3. ТРЕТМАНИ СО КАЛ
Ноќевања/ третман денови Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1.Електро терапија  или 1. Бања 5
*инхалации      *  бисер
*компресии     *билки
*светлосен третман
2. Третмани со кал  5
3. Масажи 3
 во вода
парцијални
4. Медицинска гимнастика 2
во вода
на суво
14 / 10 1.Електро терапија  или 1. Бања  10
*инхалации      *  бисер
*компресии     *билки
*светлосен третман
2. третмани со кал 10
3. Масажи 6
 во вода
парцијални
4. Медицинска гимнастика
во вода 4
на суво
21/15 1.Електро терапија  или 1. Бања  15
*инхалации      *  бисер
*компресии     *билки
*светлосен третман
2. Третмани со кал 15
3. Масажи  9
 во вода
парцијални
4. Медицинска гимнасика 6
во вода
на суво

 

4. АНТИ СТРЕС ПРОГРАМА
Ноќевања/ третман денови Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1. Бања со билки 5
2. Анти стрес масажа  3
3. Psycho regulatory гимнастика 2
4. Рефлекс терапија  5
     - акупунктура
     -  ласерска терапија
14 / 10 1. Бања со билки 10
2. Анти стрес масажа  6
3. Psycho regulatory гимнастика  4
4. Рефлекс терапија 10
     - акупунктура
     -ласерска терапија

 

5. ФИЗИОТЕРАПИЈА  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1. Ласерска терапија 5
2. Медицинска масажа 3
 во вода
парцијална
3. Медицинска гимнастика  
во вода 2
на суво  
4. Бања со билки  5
14 / 10 1. Ласерска терапија 10
2. Медицинска масажа 6
 во вода
парцијални
3. Медицинска гимнастика 4
во вода
на суво
4. Бања со билки 10

 

6. МОРСКА ТЕРАПИЈА (Thalassotherapy)  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1. Масажа на цело тело со масло THALION  3
2. Бања со алги 5
3. Маска со алги  
14 / 10  1. Масажа на цело тело со масло THALION  6
2. Бања со алги 10
3. Маска со алги  2

 

7. РЕЛАКСИРАЊЕ  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1. Акупунктура  5
2. Бања со минерална вода 5
3. Медицинска масажа 3
во вода
парцијална

 

8. КОЗМЕТИЧКА ПРОГРАМА (само во Палас) 
Ноќевања/ третман денови  Процедури
7 / 5                 I ден:   Чистење на лице
                II ден:  Зацврстување и ренегерирање на лице - 100% природни алги
                III ден:  Хидро-лифтинг со природен морски колаген
                IV ден: Третман со кислород и регенерирање
                   V ден: Algoplast - борбата против брчките и лифтингот

 

9. АРОМА ТЕРАПИЈА  
Ноќевања/ третман денови  Процедури Макс. број на процедури
7 / 5 1. Масажа на цело тело со арома масло 3
2. Бања со арома масло  2
3. Инхалација со морска вода  5
14 / 10 1. Масажа на цело тело со арома масло  6
2. Бања со арома масло  4
3. Инхалации со морска вода  10

 

10. GEROVITAL  
Ноќевања/ третман денови Процедури Макс. број на процедури
14 / 10 1. 10 интрамускуларни инекции 1 на ден
2. 8 кутии апчиња за домашно лекување   ************

 


ПОНУДИ - Резултати од пребарувањето