logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Турција >> Лара

Турција - Лара

ЛАРА - Се наоѓа на јужниот брег на Турција, само 12 километри од градот Анталија, отмено одморалиште со голем број на луксузни хотели дизајнирани да изгледаат како познати светски знаменитости.
Бројните споменици како Адријановата порта, Саат кулата... сведочат за богатата историја на целиот регион.
Освен убавите плажи и луксузните хотели кои се изградени покрај нив, регионот на Анталија е богат и со мноштво плантажи на разно јужно овошје. Но вистинската ѕвезда тука, сепак, е плажата – сите 8 километри од неа. Таа е главно златна, иако постојат неколку потемни дамки, а некои места изобилуваат со камчиња . Плитката вода е одлична за деца.