logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Бугарија >> Хисар

Бугарија - Хисар

ХИСАР - Се наоѓа на 140 километри од Софија, на надморска височина од 360 метри над нивото на морето, не е далеку од познатата Долина на розите, среде вистинско изобилство на лековити минерални води - 22 извори можат да се најдат во оваа област!
Ресортот има стара историја - дури и на старите Римјани добро ги знаеле лековитите својства на водата и денес градот има повеќе од 4 километри од римските ѕидови и архитектура останува.
Во времето на Римската империја, градот, наречен Аугуста, бил богат исцелувчки  центар со палати, широки камени улици, мермерни бањи, статуи на римските богови и бујна вегетација.
Минерална вода е светла, јасна, безбојна, и вкусна со температура од 27 °C до 52 °C. Се има покажано дека е исклучително ефикасна во третманот на болести на уринарниот систем, бубрежни и гастроинтестиналниот тракт, болести на панкреасот, на жолчната мочниот меур и жолчен тракт .
Климата е умерено-континентална со блага и пријатна зима. Пролетта доаѓа рано, летото е умерено топла со просечна месечна температура од 22°C. Есента е топла и долготрајна. 

 

 ПОНУДИ Бугарија - Хисар - Резултати од пребарувањето

1