logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Грција >> Ставрос

Грција - Ставрос

СТРАВРОС - Мало градче во северна Грција со околу 4000 жители. Седиштето на општината Рентина во Солунско, одалечено од Солун околу 70 километри. Градот се наоѓа на брегот на Егејското Море во Струмица Залив, во близина на познатиот одморалиште на Неа Врасна и Аспровалта.

Ова познато туристичко место преставува важно пристаниште, има широки, добро уредени и одржувани плажи исто така е наградено со "Blue Flag"  поради неговата одлична вода која ги задоволува сите критериуми. Се одликува со блага клима, разноврсна гастрономска понуда и шеталишта покрај целата обала.

Градот се карактеризира со: убава песочна плажа, блага клима, паркови, убави куќи и мали пристаништето. Основните економски активности се туризмот и трговијата на мало. Во градот има голем број на продавници, кафулиња, таверни, ресторани и клубови. Во близина на градот се наоѓаат ридови покриени со густа шума.

                                                            Image result for ставрос