logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Црна Гора >> Игало

Црна Гора - Игало

ИГАЛО - Некогашното предградие на Херцег Нови, денес е привлечен град со современ туристички и медицински центар, кој ги пружа сите услови за одмор, рекреација и лекување.ентар, кој обезбедува гости со сите услови за одмор, рекреација и лекување.
Игало е познат по неискористената минерална вода која се нарекува "Игаљка".
Игало има над 260 сончеви денови во годината и е идеален за групи, семејства со деца, парови, како и за стари лица, бидејќи тој нуди пријатна релаксација и уживање за посетителите од сите возрасти. Во Игало успешно се лекуваат разни болести со помош на современи методи и медицински кал. Позната туристичка дестинација, која ја ценат сите оние кои освен пливање и уживање на плажа, сакаат да го минат времето во ресторани и ноќни клубови, посета на локални атракции и места од културно значење.

Шеталиштето во Игало е украсено со медитерански растенија со различни плажи (поплочени, чакал, песочни), каде можете да уживате во прекрасниот поглед на заливот Котор.
Љубители на морето и длабокото, страсните пливачи и нуркачи, исто така, лесно ќе ги најдат нивните омилени места. Длабочината на морето по должината на плажата е различна, понекогаш не надминува 1 метар, дури и по неколку десетици метри од брегот, што е вистинско доживување за семејства со деца. 

 1