logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Црна Гора >> Св. Стефан

Црна Гора - Св. Стефан

СВЕТИ СТЕФАН - Најлуксузно и најубаво летувалиште на Јадранот и Црногорското приморје.
Се наоѓа не далеку од Будва и поврзано е со камен земјен премин, каде има две пресочни црвени плажи. На самиот остров се наоѓаат прекрасни и најлуксузни апартмани за пријатен и добар одмор.
Ова денешно луксузно летувалиште во минатото било населено со трговци и рибари во XV век, а во 1960 година, станува град-хотел благодарејки на неколку познати сликати кои го препознале ова место како туристичка дестинација.
Денес го посетуваат многу славни личности како Силвестер Сталоне, Софија Лорен.
Местото "Милочер" се наоѓа во близина на Свети Стефан. Со голем број на ретки растенија, прекрасните плажи и најдобрите хотели услуга и вили во Милочер гарантира прекрасен одмор!
Помеѓу овие два мали града постои кралска плажа и плажа на кралицата, која важи за една од најубавите плажи во Средоземното Море. Тоа е мала плажа, околу 200 метри, со чемпрес и маслинови дрва во внатрешноста на земјата, кој се наоѓа во предниот дел на летна резиденција на кралот Никола, која е именувана по тоа што било омилено летувалиште на семејството Караѓорѓевиќ.

 

 1