logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Турција >> Аланија

Турција - Аланија

АЛАНИЈА - Еден од убавите турски ресорти, расположен на брегот на Средоземното море, само на 120 километри од аеродромот на Анталија, кое го прави истовремено мирно но и комуникативно место.
Градот е мал и живописен, предлага убави песочни плажи, чиста крајбрежна ивица, пријатни барови, ресторани, хотели и дискотеки, како и некои интересни природни и историски знаменитости, како што е сталактитната пештера Далакташ и византиската тврдина. Аланија е редко соединување на природни и климатски особини со непофторливи етнографски и културологични знаменитости- градот е создаден за време на 4 век пред новата ера и е бил база на пиратски флот, од кој сеуште  можат да бидат откриени траги.
Градот има гостопримлива средоземноморска клима и преку поголемиот дел од годината температурите се високи и предлагат добри услови за туризам.

 

 ПОНУДИ Турција - Аланија - Резултати од пребарувањето