logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Сандански

Бугарија - Сандански

САНДАНСКИ - Се наоѓа во областа Благоевград, југозападна Бугарија. Тоа е меѓународно познато одморалиште по климатската терапија . Лоцирано во долината на реката Санданска Бистрица, во подножјето на југо-западниот дел на Пирин.
Без претерување климата на Сандански може да се опише како единствена.
Во текот на годината, температурата на воздухот е повисока отколку каде било на друго место во земјата.
Просечната годишна температура (14.7 C) е највисока во Бугарија. Зимата е блага и кратка, а летото долго и топло.
Сандански има најниска годишна количина на врнежи во Бугарија (127 литри на метар квадратен) и речиси и да нема магливи денови. Воздухот е неверојатно чист и загадувањето го нема.
Покрај својата природна убавина, бујна вегетација и неверојатно здрава клима, одморалиштето, исто така, има мноштво на минерални извори. Бунари и природни извори сместени во две термални зони имаат вкупен проток од 1500 л. / мин.