logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Турција >> Белек

Турција - Белек

БЕЛЕК - Се наоѓа на 30 километри југозападно од Анталија и е еден од најмладите турски одмаралишта.
Расположен на брегот на Средоземното Море, тој предлага бескрајни песочни плажи, чисто море и изобилие од хотели.
Белек е погоден за туристите, барајќи активен одмор – комбинација од прекрасна природа и можности за спортски активности. Одморалиштето располага со луксузни хотели, претежно со 4 и 5 звезди, изобилие од пријатни ресторани и кафани, како и многу можности за интересен ноќен живот.
Градот е поставен така, да ги задоволи високите очекувања на гостите за атрактивни спортски терени – тука ќе открите првокласни голф игралишта, изобилие од моторни и без моторни водни спортови, добро одржувани тениски терени.
Градот има гостопримлива средоземноморска клима и преку поголемиот дел од годината температурата се високи и даваат добри услови за туризам и одмор.