logo

тел: 02 6091-885 моб: 070/217-346

емаил: travel@solvex.net

Локација: Бул. Јане Сандански 67, Скопје


Дома >> Црна Гора >> Добре Воде

Црна Гора - Добре Воде

ДОБРЕ ВОДЕ - Се наоѓа помеѓу Бар и Улцин, главно населен за време на викенди и во текот на летната сеозна. Припаѓа на општината Бар и е одалечен од него 8 километри.
Местото се нарекува и "Воздушна бања" поради вкрстување на разни ветрови кој дуваат од планината кон морето, погодни за лица кој боледуваат од астма, бронхитис и други респираторни заболувања. Добре Воде е убаво и големо место и идеално за одмор за возрасни, а исто така за фамилии со деца . Погодно е и за младата популација, постојат многу дискотеки и кафетерии, ресторани..  
"Велики Пјесак" е најголемата и најпопуларната плажа, која се наоѓа во Добра вода. Плажата има должина од 298 метри и површина од околу 8.000 м2. Плажата е претежно каменеста, а во некои места песочна, поради отвореното море таласите знаат да бидат чесни, но затоа е позната по својата јасна и чиста морска вода, бујна тропска вегетација.
Поради тоа  плажата припаѓа на првата категорија со сино знаме! Плажата секојдневно ја посетуваат туристички бродчиња со кои може да се посетат и другите оддалечени плажи и другите острови.
На плажа може да се сместат околу 2700 капачи, постојат барови, ресторани и продавници, па ќе ги најдете сите информации што ви треба.
Можност да имате незаборавен поглед на заоѓање на сонцето и прекрасната боја на морето по која е надалеку позната. 

 

 1